Borgerlig Begravelse

Borgerlig Begravelse

Selvom kirkelige ceremonier har en dybdegående betydning for mange, findes der andre alternativer, en af dem er en borgerlig begravelse.

En borgerlig begravelse foregår ikke i en kirke, ligesom en præst ikke deltager i ceremonien.

Når familier vælger denne type begravelse, er det ofte, fordi afdøde ikke var troende, eller for at skabe en mere personlig afsked med deres kære.

En borgerlig begravelse giver yderligere muligheder for at ære den afdødes liv på en måde, der afspejler hans - eller hendes – værdier, individualitet og livsanskuelse.

Hvad lægges der vægt på ved en borgerlig begravelse

Ved denne type begravelse har man typisk friere hænder end ved en begravelse i kirken og afskeden kan i højere grad tage udgangspunkt i afdødes unikke historie og livsrejse.
Ceremonien kan tilpasses til at hylde den afdødes personlighed, passioner og holdninger uden kirkelige restriktioner.

Dette skaber en meningsfuld markering af det liv, der er endt.

Ved en borgerlig begravelse har man friere hænder til at bestemme indholdet, såsom personlige mindeord, stemningsfyldt musik, digte eller tekster, der symboliserer afdødes værdier samt deling af minder og anekdoter fra deres liv.

Borgerlig begravelse, en smuk afsked

Valget af en borgerlig begravelse giver familie og venner friheden til at skabe en ceremoni, der er varm og personlig, uden religiøse retningslinjer.

Den foregår typisk i et kapel, og Sydkystens Begravelsesforretning er en af de få begravelsesforretninger, med eget kapel, der kan bookes.

Der deltager ikke en præst ved denne type begravelse. Det betyder, at de pårørende i højere grad kan sætte deres eget eller afdødes præg på ceremonien.

Typisk står de pårørende for taler og lignende, men vi kan naturligvis også hjælpe her.

En borgerlig begravelse giver plads til at mindes, sørge og fejre afdødes liv på en måde, der er meningsfuld for alle, der var en del af afdødes liv.

Vi arrangerer en smuk og mindeværdig afsked

Vi ved, at en borgerlig begravelse ikke kan gøres om. Og vi forstår vigtigheden af at skabe en værdig afsked.

Vores bedemænd støtter og vejleder dig og din familie gennem hele processen. Og vi lover at planlægge et smukt og stemningsfyldt sidste farvel.

Naturligvis helt efter jeres ønsker så ceremonien bliver et smukt, varigt minde.

Vi er nærværende

Sydkystens Begravelsesforretning er en familieejet, traditionel Begravelsesforretning, hvor nærvær og omsorg vægtes højt.

Vi har fulgt mange borgere fra Sydkysten til det sidste hvilested, og hos os er hver en afsked særlig.

Vores bedemænd er alle veluddannede, hvilket betyder, at vi har det rette fundament til at rådgive og støtte bedst muligt. Vi er omsorgsfulde og aldrig længere end et opkald væk.

Vi tilbyder både samtaler i vores hyggelige samtalerum, i hjemmet, på plejehjemmet eller hvor det passer familien bedst. Og vi træffes hele døgnet.

Kontakt vores bedemand i dag på 46 15 00 40, så vi sammen kan planlægge det sidste farvel.

Det siger de pårørende

N. Hald -

Jeg mistede for nyligt min elskede mor og kontaktede Mariette ved Sydkystens Bedemandsforretning. Jeg skriver normalt ikke reviews men i den svære tid, vi som familie nu er gået igennem har Mariette været en stjerne uden sammenligning! Hun har virkelig været en kæmpe støtte i hele denne periode og hun behandlede os alle med respekt og omsorg, hvilket gjorde det nemt for os som familie at stole på at vores og mors ønsker var i gode hænder!

Jeg kan højt anbefale kontakte Sydkystens Bedemandsforretning, da hun sørgede for at vi fik sagt det smukkeste farvel til et smukt menneske!
Tak for al din store hjælp!

L Nielsen -

Lidt underligt kun et døgn efter sin mors bisættelse, og gøre sig nogle tanker om de valg man har taget i sorgens første timer.

Og jeg må indrømme at valg af præst og bedemand jo ikke altid står øverst på listen.

Men valget Sydkystens Bedemands forretning var det helt helt rigtige valg, Mariettes helt igennem menneskelige og professionelle tilgang, kan vi ikke takke hende nok for.

Så herfra en stor tak.

J. Møller -

Mariette har mine allervarmeste anbefalinger.

Hun sørgede for, at vores ønsker omkring svigermor blev overholdt til mindste detalje, og var samtidig et empatisk og varmt menneske for os i en meget trist tid.

Det er meget livsbekræftende at have mødt en så dejlig dygtig person indenfor branchen.

Alt det bedste fremover søde Mariette bedste hilsener fra
J og svigerfamilie

P. Haubro -

En utrolig professionel og god service. Mariette forstår, at skabe overblik og sikre, at alt kører efter planen.

Selv anretning af blomsterne ved gravstedet var smukt og langt over hvad vi havde forventet.

Jeg giver dem mine bedste anbefalinger.

J.Jensen -

Vil da lige rose Mariette som vi havde kontakt med i forbindelse med min mors død - utrolig god oplevelse.

Hun gør et fantastisk arbejde, empatisk og nærværende, lige hvad vi havde for i den situation

TAK